Winkelen in Hengelo: Een dag in een winkelparadijs

De gezelligheid van een dorp met de voorzieningen van de stad – dat is Hengelo, in het hart van Twente. En wanneer je door de straten van Hengelo wandelt, voel je gewoon de energie van een stad die trots is op haar geschiedenis én haar winkelaanbod.
 

Shoppen in Hengelo

Het stadscentrum van Hengelo in Overijssel biedt een schat aan winkelmogelijkheden, die uiteenlopen van lokale familiezaken tot gespecialiseerde winkels. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode en accessoires voor dames of heren, multimedia, kinderproducten, schoenen, beauty- en wellness, sportartikelen, hobby- en vrijetijdsartikelen, of iets voor huis en tuin, in Hengelo vind je het allemaal. Bovendien zijn er speciaalzaken, juweliers, opticiens en audiciens. Voor ieder wat wils en je vindt altijd wat je zoekt!

Parkeren in Hengelo

Één van de eerste overwegingen die je maakt bij het plannen van een shopping trip is toch wel: “Waar kan ik eigenlijk makkelijk en voordelig parkeren in het centrum van Hengelo?” Gelukkig biedt Hengelo biedt diverse parkeeropties die het winkelen in de stad comfortabel en toegankelijk maken. Van het centraal gelegen Q-park de Brink en Parkeergarage De Beurs tot de handige Thiemsbrug Parking of gewoon parkeren aan de Wetstraat, is er altijd wel een parkeerplek dichtbij je bestemming. Deze verscheidenheid aan parkeeropties toont hoe Hengelo haar gasten verwelkomt en de winkelervaring zo aangenaam mogelijk maakt.

Ultieme shopervaring

Maar voor het pareltje van Hengelo hoef je niet helemaal naar het centrum van de stad… Nee hoor, daarvoor hoef je alleen maar even de afrit 30 van de A1 te nemen, en je bent er al. We hebben het natuurlijk over hét koopcentrum van Twente, Plein Westermaat. Maar dit is niet zomaar een winkelcentrum - het is een plek waar shoppen een daguitstapje wordt.

En wat parkeren betreft: bij het centraal gelegen overdekte winkelcentrum Plein Westermaat is parkeren nóg ongecompliceerder. Vanaf de A1 ben je er zo, en met meer dan 1600 gratis parkeerplaatsen biedt Plein Westermaat een parkeergemak dat je zelden ziet bij andere winkelcentra. Deze parkeermogelijkheid draagt bij aan een stressvrije winkelervaring, waarbij je je als bezoeker volledig kunt concentreren op het genieten van je dag zonder, zich je zorgen te hoeven maken over parkeerkosten of het vinden van een plek.
 

Een complete belevenis

Terwijl je over Plein Westermaat loopt, valt het meteen op: de diversiteit van de winkels. Van trendy boetiekjes tot bekende merken, alles wat je nodig hebt is hier te vinden. Het gaat immers niet alleen over het aantal winkels, maar ook over de kwaliteit en de afwisseling. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode, elektronica, of gewoon gezellig wilt rondneuzen, Plein Westermaat biedt het allemaal.

Maar Plein Westermaat is meer dan alleen een plek om te winkelen. Het is een symbool van de winkelcultuur in Hengelo, een plek waar mensen uit de omgeving en zelfs vanuit het nabijgelegen Duitsland komen om te genieten van de unieke sfeer. Het is een ontmoetingspunt, een plaats waar winkelen samengaat met plezier en ontspanning.

Alle gemakken onder één dak

Naast de veelzijdige winkelmogelijkheden in de binnenstad van Hengelo, is Plein Westermaat een unieke winkelbestemming die zich onderscheidt door zijn volledig overdekte winkelomgeving. Dit maakt winkelen op Plein Westermaat bijzonder aangenaam, ongeacht het weer.

Waarom winkelen op Plein Westermaat zo prettig is:
 • Comfortabel winkelen in alle weersomstandigheden: Of het nu regent, waait of de zon knalt, op Plein Westermaat ben je altijd beschermd tegen de elementen. Dit betekent dat je winkelervaring niet wordt beïnvloed door wisselvallig weer.
   
 • Een divers aanbod onder één dak: Plein Westermaat huisvest een breed scala aan winkels, van lokale speciaalzaken tot bekende internationale merken. Deze diversiteit, gecombineerd met het gemak van een overdekt centrum, biedt een unieke en efficiënte winkelervaring.
   
 • Ontspannen sfeer: De overdekte setting van Plein Westermaat creëert een gezellige en ontspannen sfeer. Wandel op je gemak door de gangen, geniet van de etalages en neem de tijd om te ontdekken wat elke winkel te bieden heeft. Zonder het risico van je sokken gefietst te worden!
   
 • Extra voorzieningen: Plein Westermaat biedt niet alleen winkels, maar ook diverse eetgelegenheden en andere diensten. Dit maakt het mogelijk om van een volledige daguitstap te genieten zonder het shopping center te hoeven verlaten.
   
 • Open op zondag: Op Plein Westermaat kun je op elke dag van de week terecht en dus ook op zondag – zo kun je er een leuk ontspannen zondagsuitstapje van maken.


Een topper om te shoppen

Kortom, als je Hengelo en Plein Westermaat eenmaal hebt ervaren, begrijp je waarom deze stad hoog zou moeten staan in de top 10 van de winkelsteden in Nederland. Het is niet alleen de winkelervaring die telt, de succesformule is de hele ervaring – van het gemakkelijk parkeren tot het genieten van een kopje koffie tussen het winkelen door.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier voor een overzicht van alle shops en voorzieningen op Plein Westermaat en hier voor de ruime openingstijden van de winkels.

Wanneer je dan aan het einde van de dag met de tassen vol mooie koopjes en de herinnering van een leuke dag winkelen in Overijssel naar huis gaat, kun je zeker bevestigen: Plein Westermaat is meer dan alleen een winkelcentrum, het is een bestemming op zich.
 
Share our website